mandag 28. november 2011

Et lite fiskespisende monster :)

Mitt andre monster. Det ble ikke særlig skummelt, men det er kanskje like greit siden det er en bitteliten baby som skal få buksa?

Buksa er sånn ca. str. 0-6 mnd.. Egenkomponert mønster.
Hadde ikke festet alle trådene da jeg tok bilder, så den har blitt jevnere nå. ;)
Strikket i Mor Aase Superwash.

søndag 27. november 2011

Varme hoder 2

I oktober og november har jeg hatt en skikkelig strikkeperiode, med lite blogging og mye strikking. Og hekling. Gøy, men nå har armene satt en midlertidig stopper for det. At det gjør meg passe stressa ift. julegavene som fortsatt ikke er ferdige, det snakker vi ikke om!

Her er to luer som har ble til i oktober:
Denne strikket jeg til meg selv, og er faktisk ganske fornøyd. Bruker den hver dag. :) Egenkomponert oppskrift (var ikke akkurat rakettforskning, men..). Den sitter på hodet, bare jeg stapper håret litt inni bak. Jeg er så lei av at alle luer sklir opp bak og ned i panna, eller rett og slett faller av. Fargene er litt sterkere i virkeligheten, og garnet er Rubin.

Fornicating Deer
Akkurat passe på kanten, hehe..
Valgte å bruke fargene til det lokale fotballaget, supporterlue. :p
Det dumme var at luen egentlig var tiltenkt å passe en voksen, men gjør jo ikke det. Mer som barn på 7-10 år. Kanskje ikke heeelt rette motivet for barn i den alderen?

Holder på med en ny lue i samme mønster, men med tykkere pinner og flere masker. Og andre farger! Tror den blir kul!!

Mønsteret er hentet på Ravelry, oppskrift egenkomponert, og garnet er Rubin.

lørdag 26. november 2011

Tidligere prosjekter

Synes det er litt gøy med alt jeg har laget selv, som brukes år etter år. :)
Her er et lite utvalg:

Denne lua strikket jeg da mellomste var noen mnd., det er syv år siden nå. Måtte jo ha rødnisselue hun også! Det var etter å ha tovet denne jeg forsto poenget med å strikke et godt stykke før en begynner å felle inn... Men for all del, den fungerer bra og er i bruk til minstesnuppa nå. :) 5. eller 6. sesong og lua er like fin.
Strikket i Rauma finull.

Dette handlenettet begynner å bli noen år nå, er jammen ikke sikker på hvor mange. Mellom 4 og 7 et sted, tenker jeg. Det er godt brukt, ikke så mye til varer, men som oftest til ytterklær og sko. Kjekt!

Dette dukketeppet er sikkert ti år gammelt, og heldigvis ikke skjevt, selv om det kan se sånn ut. Jeg måtte bare prøve lappeteknikk. Kan ikke si at det har blitt så mange flere lappetepper, men alle tre dukkemammaene her i huset har nå vært fornøyde med dette. Jeg ordnet også madrass til dukkevogna og sydde matchende trekk til, samt stelleveske.

Disse strikket jeg til eldstejenta da hun var ca. et par-tre år, de må altså være nærmere 10 år nå. Strikket i Falk og Funny fra Sandnes garn, om jeg ikke tar helt feil. Eget mønster.